10 lliçons que he après aquest 2019

He llistat 10 lliçons perquè sincerament, he fet campana a l’escola de la vida aquest any 2019 i no he après gaire més… Val més poc i bo que molt i dolent

10 LLIÇONS QUE HE APRÈS AQUEST 2019

1) La vida és una cosa difícil, trista i irracional, gairebé res té sentit. Gairebé tot és injust. I molts fenòmens simplement es redueixen a la insatisfeta fórmula de la bona i la mala sort.

2) Som el total de tot el que ens ha passat fins a l’última taca de cafè al ben mig de la camisa. Com ens van abraçar els nostres pares, allò que va dir el nostre primer xicot sobre les nostres cuixes; totes aquestes vivències són maons que ens sostenen des de la planta dels peus. Les excentricitats i cagades són un efecte papallona de les coses que hem vist i de la manera com la gent ens ha mirat des del primer moment que vam obrir els ulls. Ser detectiu del passat -recorre-ho tot per arribar a l’arrel amb l’ajuda d’un professional- pot ser increïblement útil i alliberador.

3) Però la teràpia només és un principi. És com la prova teòrica quan aprens a conduir. Pots sortir-te al màxim del paper, però en algun moment t’hauràs d’haver pujat al cotxe i realment puto sentir com funciona tot.

4) No tothom necessita navegar per la seva psique mitjançant teràpia. Absolutament tothom és disfuncional en algun aspecte de la vida, però moltes persones poden funcionar disfuncionalment.

5) Ningú t’ha demanat mai que facis un collage d’amistat pel seu aniversari. O enviar missatges tres vegades al dia. Ningú plorarà si no el convides a sopar perquè no disposes de prou cadires. Si et sents esgotada per la gent, és perquè estàs jugant de bon grat al màrtir per fer-te estimar. És el teu problema, no el seu.

6) És inútil i complicat intentar fer que totes les nostres minúscules accions siguin representatives de la nostra brúixola moral, i després batre’ns quan aquest pla falla inevitablement. Les feministes es poden depilar. Els sacerdots poden jurar. Els vegetarians poden portar sabates de pell. Fes el màxim de bé que puguis. La representació del món no pot veure’s recolzada en totes les decisions que prenem.

7) Si prems majúscula i F3 és possible convertir el text amb majúscules o bé amb minúscules.

8) Intenteu fingir que el Wi-Fi del transport públic no existeix. De tota manera és una merda, parlem clar. Sempre dueu un llibre a la bossa.

9) Si et sents desbordat o desbordada del tot, prova el següent: neteja la teva habitació, respon tots els missatges pendents, escolta un podcast, fes-te un bany, vés al llit abans de les onze.

10) La vida és una cosa meravellosa, fascinant, màgica, divertida, una ximpleria. I els humans ens sorprenen. Tots sabem que morirem, però encara vivim. Cridem, maleïm i ens preocupem quan s’esmicola un plat de ceràmica, però amb cada minut que passa ens enfilem més a prop del final. Ens meravellem davant una posta de sol de nectarina sobre l’AP7 o l’olor del cap d’un nadó o l’eficàcia dels mobles de l’IKEA, tot i que sabem que tothom qui estimem deixarà d’existir un dia o altre. No sé com ho fem.

Aquest 2020 espero seguir aprenent, quin remei. Bon any.

Benvolgut/da al meu blog.

Clàudia xx

Publicado por Clàudia Segura

Journalism student :)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: