“Res canviarà”

Saps quan eres menuda, veies la teva mare amb les seves amigues i semblaven properes, però no de la mateixa manera que tu ho eres amb les teves? Existia una estranya formalitat entre elles. La mare arreglava el menjador abans que vinguessin i deixava la vulnerabilitat i els problemes sota la catifa quan rebia invitades. Recordo perfectament el sentiment alarmant en pensar que algun dia les meves amistats esdevindrien façanes artificioses. Em vaig prometre a mi mateixa que conservaria els vincles amb les meves amigues com si es tractés d’un pot de confitura.

Però, poc sabia de l’esforç que comporta mantenir aquest tipus d’intimitat amb un amic a mesura que envelleixes, no es nodreix casualment. Els anys omplen gota a gota la pica mentre les relacions intenten no morir ofegades, suren com poden. Miro enrere i m’entendreix la nena que es visualitzava cuinant magdalenes cada diumenge amb les seves amigues pels segles dels segles. Després d’haver jurat i perjurat que “res canviaria” al pati de l’escola, reconec que anava errada. Tot canvia, les relacions són mutables per naturalesa, acceptem-ho.

És difícil dir adéu, acomiadar-se de velles costums (esdevingudes gairebé rituals), de persones sense les quals no ens veiem capaces de viure, de vivències compartides… Però no hi ha res més amarg que reanimar una relació que en prou feines esbufega. Que una persona hagi format part de la teva vida des d’un inici no vol dir que formi part del destí. Tots tenim el nostre camí.

Mentiria si digués que no m’entristeix la realitat, però quan m’és impossible cloure els ulls a causa de la sobtada inundació de records i fotogrames enregistrats a la memòria, tinc present el següent: les bones amistats sempre tornen, si ha de ser, serà.

Clàudia x

Publicado por Clàudia Segura

Journalism student :)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: