Un cop de cotxe

Al maig, dos mesos després de la declaració de l’estat d’alarma, em vaig trobar a l’atur, estudiant una carrera que no m’agradava, tancada i deprimida. Vaig empaquetar les coses, vaig netejar l’habitacle on havia viscut nits senceres de plors i mocs, i em vaig mudar a la meva habitació infantil a Tarragona. En aquell moment, feia un parell de mesos que veia a algú. La relació no anava enlloc i navegar per la meva nova realitat em va xuclar tota l’energia, no podia fer-hi res.

Després de no haver parlat durant una setmana (amb prou feines), ho vam deixar córrer. No em va sorprendre. Una part de mi fins i tot es va alleujar; era una cosa menys de què preocupar-se. Però a mesura que passava el temps i la normalitat s’allunyava més i més, vaig començar a preguntar-me: tornaré a tenir relacions sexuals? 

Al llarg de la meva adolescència he tingut relacions monògames, però els meus vint han començat diferent. Els darrers anys han estat plagats de trobades casuals i coqueteigs poc complerts, i estic començant a adonar-me que puc ser part del problema. En concret, sóc tràgicament propensa al compromís. Com a resultat, fins i tot les meves “cites casuals” tendeixen a semblar-se a una relació. Puc passar mesos dormint amb un noi, sortint a sopar amb ell i conèixer els seus amics. L’única part casual és que evito etiquetar la naturalesa de la relació, perquè, així, quan l’amor s’esvaeixi, no comptarà com un fracàs.

Crec que hauria de dir que tendeixo a deixar-me endur força ràpidament quan m’agrada algú. No és una cosa bona ni una cosa dolenta; és només la veritat. La majoria de les meves relacions a llarg termini han començat així: passem l’estona, comencem a tenir relacions sexuals, i després espero que abordin el tema de definir la relació. Però aquest hàbit, barrejat amb les meves clàssiques tendències codependents, sovint em porta a dedicar el meu temps i energia a alguna cosa o algú que no s’ho mereix.

Ara, és gairebé impossible seguir actuant d’acord amb els meus patrons passats. Visc amb els meus pares, per exemple. A més, hi ha més comunicació: converses sobre com es fa la PCR, la posada en comú del temps en quarantena, la gestió de la formació universitària online, inseguretats sobre el futur, etc. I més comunicació sempre és bo. Aprofito per disminuir la velocitat i prendre decisions més reflexives sobre amb qui passo el temps i qui deixo entrar al meu llit o, ja que visc amb els meus pares, al cotxe.

Mentre escric això, per exemple, he tornat a connectar amb un vell conegut. Probablement han passat uns tres anys des que vam mantenir una conversa per última vegada i he acceptat quedar amb ell gairebé únicament perquè recordo que tenia un bon somriure. És una cita? Sincerament, no ho sé. Potser només vol donar una volta en cotxe :). Potser no parlarem fins d’aquí a tres anys. Sigui com sigui, m’agrada conèixer a algú nou i tornar a preocupar-me per les coses que consideraria en aquesta mateixa situació en pre-pandèmia: anem a casa d’algú després? Hem d’abraçar-nos o besar-nos? Tindré relacions sexuals amb aquesta persona?

No aprenc.

Publicado por Clàudia Segura

Journalism student :)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: